Compliance: Speak Up, due diligence, interne onderzoeken doen…

0

Deze drie buitengewoon moeilijke en onderschatte onderwerpen uit een gemiddeld compliance programma krijgen maar al te vaak te weinig aandacht. Due diligence is lastig en duur, interne onderzoeken doen laten we aan allerlei collega’s over die het ooit wel eens eerder hebben gedaan en een Speak Up cultuur bevorderen is eigenlijk een management taak.

Zonder Speak Up cultuur geen openheid, geen vroeg signaleren van fraude, corruptie, kartelvorming, intimidatie. Zonder Speak Up cultuur geen effectiviteit van hetgeen compliance beoogt te bereiken. Want het ging toch om ‘verantwoord zakendoen’? Een effectieve en gezonde Speak Up cultuur zonder angst voor represailles leidt tot ongeveer 50% minder fraudezaken en minder fraudekosten (zie een uitgebreider artikel daarover bij punt 4 door hier te klikken).

Zonder due diligence geen helderheid met wie je zaken doet, geen inschatting of je corruptie-risico’s onder controle hebt, geen bewuste keuzes t.a.v. economische sancties tegen de personen of landen met wie jouw bedrijf wil handelen. Zonder due diligence kunnen  risico’s met jou aan de haal gaan in plaats van die risico’s actief te managen (zie mijn artikel in de lustrumbundel van het NGB daarover, november 2015, samen met Roland van Weelden; ook te lezen via deze link ).

Zonder zorgvuldig uitgevoerde interne onderzoeken wordt het compliance programma ondergraven omdat men meldingen ziet stranden in goed bedoelde pogingen zaken te onderzoeken, daarbij de rechten van betrokkenen met voeten tredend. Of erger! Vaak sturen bedrijven medewerkers op pad zonder al te veel uitleg of begeleiding. Er is geen stappenplan, geen handboek dat de nieuweling aangeeft wat wel en vooral niet te doen bij interne onderzoeken.

Een bedrijf loopt dan een serieus risico om door een dergelijk amateuristisch uitgevoerd onderzoek meer kwaad dan goed te doen. Kortom, er is heel veel te leren van andere organisaties die al veel ervaring met deze drie onderwerpen hebben opgedaan. Vraag gerust een collega om een uurtje toelichting op deze terreinen. Je zult versteld staan hoeveel anderen bereid zijn om jou voor te lichten en op weg te helpen 🙂

Deel via:

Over de AUTEUR

Roland Notermans

Roland Notermans geeft pragmatische adviezen op het gebied van corporate compliance programma’s aan het (grotere) bedrijfsleven via zijn bedrijf NUX Compliance Consultancy. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van De Compliance Academie, waar maandelijks inspirerende cursussen worden gegeven voor praktijkmensen door praktijkmensen. Hij heeft al meer dan 15 jaren ervaring met corporate compliance programma’s, onder andere als Hoofd JZ en Compliance bij Philips Medical Systems.

Reageren is niet mogelijk.