Speak Up, due diligence en interne onderzoeken

0

Dat zijn drie buitengewoon moeilijke en onderschatte onderwerpen uit een gemiddeld compliance programma die vaak te weinig aandacht krijgen.

Zonder Speak Up cultuur geen openheid, geen vroeg signaleren van fraude, corruptie, kartelvorming, intimidatie. Zonder Speak Up cultuur geen effectiviteit van hetgeen jij beoogt te bereiken.

Zonder due diligence geen helderheid met wie je zaken doet, geen inschatting of je corruptie-risico’s onder controle hebt, geen bewuste keuzes. Dan kunnen  risico’s met jou aan de haal gaan in plaats van het actief managen van de risico’s (zie mijn recent artikel in de lustrumbundel van het NGB daarover).

Zonder zorgvuldig uitgevoerde interne onderzoeken wordt het compliance programma ondergraven omdat men meldingen ziet stranden in goed bedoelde pogingen zaken te onderzoeken, daarbij de rechten van betrokkenen met voeten tredend.

Kortom, er is veel te vertellen en nog meer te bespreken, met name de uitdagingen waar jij zelf voor staat op deze 3 gebieden. Dat kan in de workshop volgende week dinsdag. Nieuwsgierig? Kijk op onze website of bel mij even.

Deel via:

Over de AUTEUR

Roland Notermans

Roland Notermans geeft pragmatische adviezen op het gebied van corporate compliance programma’s aan het (grotere) bedrijfsleven via zijn bedrijf NUX Compliance Consultancy. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van De Compliance Academie, waar maandelijks inspirerende cursussen worden gegeven voor praktijkmensen door praktijkmensen. Hij heeft al meer dan 15 jaren ervaring met corporate compliance programma’s, onder andere als Hoofd JZ en Compliance bij Philips Medical Systems.

Reageren is niet mogelijk.