IT sector onderschat het risico van een rechtszaak bij conflict met een klant!

0

Twee miljoen rechtszaken worden er ongeveer gestart in 2013 in Nederland, volgens de Raad voor de Rechtspraak. Dat is 6% meer dan vorig jaar. Het aantal puur zakelijke procedures zal ongeveer 705.000 zijn. Per 2013 zijn er 57.194 IT bedrijven in Nederland geregistreerd (een toename van 6% sinds 2012), 2.36% van het totale aantal bedrijven. 1)Gegevens uit Jaarplan 2013 van de Raad voor de Rechtspraak

Bij benadering levert dat al snel 165.000 rechtszaken per jaar op, alleen al in de IT branche. Dit is nog afgezien van de hoeveelheid conflictbemiddeling procedures bij Stichting Geschillenoplossing Automatisering, en natuurlijk de vele IT conflicten die met behulp van advocaten worden geschikt. Het risico van een IT bedrijf om een juridische procedure of juridisch conflict te krijgen is dus groot.  Dit risico wordt in de praktijk ondanks de cijfers onderschat door IT bedrijven, met alle gevolgen van dien! Meer hierover in onze Whitepaper:

Lees of download het volledig document

Voetnoten   [ + ]

Deel via:

Over de AUTEUR

Saskia Van de Griek

Bedrijfsadviseur en advocaat. Arbeidsrecht en Ontslagrecht | Ondernemingsrecht en Vennootschapsrecht | Privacyrecht | ICT-recht en Softwarerecht. Pragmatische advocaat met focus op onderhandeling, strategie en contract. 14 jaar nationale en internationale advocatuur.

Reageren is niet mogelijk.