legal tech startups krijgen de kans

0

Nextlaw Labs heeft bekend gemaakt dat zij een partnerschap is aangegaan met Seedcamp voor een wereldwijde zoektocht naar legal tech startups die zich in de beginfase bevinden. 

Na de Fin Tech hausse lijkt nu de beurt aan legal tech startups. Nextlaw Labs anticipeert in ieder geval op die ontwikkeling. Nextlaw Labs maakte daarom gisteren een partnerschip bekend met Seedcamp. Met deze partnership beoogt Nextlaw legal tech startups die zich in de beginfase bevinden aan te moedigen. De geselecteerde startups kunnen rekenen op training, mentorschap en investeringen die zij zullen ontvangen van zowel Nextlaw Labs als Seedcamp.

Nextlaw Labs

Nextlaw Labs staat bekend als een innovatieplatform dat zich richt op het ontwikkelen en uitrollen van en investeren in nieuwe technologieën en processen om de uitvoering van het recht wereldwijd te veranderen. Nextlaw Labs, dat is opgestart door het wereldwijd opererende advocatenkantoor Dentons, houdt zich als business accelerator bezig met het investeren in en ontwikkelen en uitrollen van nieuwe technologieën om de uitvoering van het recht te veranderen. Het is een autonome dochter die volledig eigendom is van advocatenkantoor Dentons met fysieke en virtuele locaties in technologiecentra wereldwijd. Door complementaire en strategische samenwerking met toonaangevende technologiebedrijven, start-ups, andere business accelerators en gevestigde juridische spelers investeert Nextlaw Labs in veelbelovende bedrijven en ontwikkelt het een pakket nieuwe technologieën die de uitvoering van het recht fundamenteel zullen veranderen en de klantenservice en oplossingen voor de klant zullen verbeteren.

John Fernandez, de Global Chair van Nextlaw Labs, stelt over de samenwerking met Seedcamp.

„Wij hebben ons erop toegelegd onze activiteiten in Europa uit te breiden en beschouwen deze regio als een belangrijke markt voor Nextlaw Labs en de sector legal tech“

Dan Jansen, CEO van Nextlaw Labs ziet mooie kansen in het partnership:

„Dit is een geweldige kans om ons initiatief om de beste legal tech firma‘s van de toekomst te identificeren en in een vroeg stadium contact met hen te leggen binnen het belangrijkste Europese fonds voor startups uit te breiden. Wij beschouwen dit als een natuurlijk partnerschap, waarbij de sterke punten en middelen van zowel Nextlaw Labs als Seedcamp worden gebruikt om de volgende generatie getalenteerde legal tech startups te ondersteunen.“

Dentons wil als investeerder van Nextlaw Labs voorop lopen in de ontwikkeling. Nextlaw Labs dient voor Dentons als proeftuin om nieuwe producten, diensten en andere ideeën te onderzoeken, testen en meten. Dentons staat als advocatenkantoor in de top 20 van de Acritas 2015 Global Elite Brand Index. Dentons behoort tot de grootste advocatenkantoren van de wereld met vestigingen in meer dan 50 landen. Dentons heeft geen kantoor in Nederland.

Seedcamp

Seedcamp is toonaangevende investeerder van startups die in de opstartfase zitten. Seedcamp bestaat sinds 2007 en is gevestigd in Londen. Seedcamp heeft tot zover geïnvesteerd in ruim 210 bedrijven wereldwijd, verdeeld over verschillende sectoren. Hiermee zijn onder meer startups geholpen zoals Transferwise, Property Partner en Apperio uit de startblokken gekomen.

Reshma Sohoni, de oprichter en partner van Seedcamp, zegt over de samenwerking met Nextlaw Labs:

„De juridische markt is klaar voor frisse, vooruitdenkende startups die tradities willen veranderen. Met behulp van technologie kunnen we advocatenkantoren en consumenten kostbare tijd en geld besparen in een markt die voor alle partijen erg duur is. Bij Seedcamp werken we samen met de beste financiers om bedrijven die een belangrijke impact kunnen hebben op de status quo op te schalen. Wij zijn zeer enthousiast dat we kunnen samenwerken met Nextlaw Labs om dit aanbod te leveren en gaan door met het uitbreiden van ons portfolio van investeringen zodat we de snelgroeiende wereld van legal tech hierin op kunnen nemen.“

Legal tech startups

De werkwijze die Seedcamp hanteert voor deze ronde met legal tech startups is als volgt. Om te beginnen moeten legal tech startups zich inschrijven. Na selectie kunnen de finalisten profiteren van Seedcamp‘s levenslange platform voor leren en ondersteuning. Specifiek voor legal tech startups zal het platform worden uitgebreid met een mentorschap van advocaten van Dentons. De geselecteerde legal tech startups winnen een in-house training en worden begeleid door experts bij het opzetten van hun bedrijf, het ontwikkelen van hun merk en het verkrijgen van kapitaal.

Termijn

De inschrijvingsduur is beperkt. Geïnteresseerde startups kunnen tot uiterlijk 17 juli 2016 een aanvraag voor investeringen indienen via het formulier op de site.

 

Deel via:

Over de AUTEUR

Edward Lich

Ondernemer | interim-jurist en manager | focus op legal managment en commerciële contracten | Netwerker en verbinder | Geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en de praktisch toepassing |Volgt trends

Reageren is niet mogelijk.