Kennisclips IE – een bijzonder initiatief

0

Prof. mr. Dirk J.G. Visser  (Leiden Law School) heeft een bijzonder initiatief gelanceerd; 10 kennisclips intellectuele eigendom (IE) die zijn gemaakt als inleiding en aanvulling op het onderwijs voor rechtenstudenten in Leiden. Deze kennisclips IE kunnen ook dienen als eerste kennismaking met de verschillende deelgebieden van het recht van de intellectuele eigendom voor ondernemers en andere belangstellenden. Heldere inleidingen die uitleg geven aan voor buitenstaanders toch vaak complexe materie.

Sowieso zou video veel meer mogen worden gebruikt om complexe zaken helder te maken. Dit initiatief verdient dan ook navolging.

De kennisclips IE zijn allen hieronder te bekijken en hebben de volgende onderwerpen: 1. Handelsnaamrecht. 2. Merkinschrijving 3. Merkinbreuk 4. Modellenrecht 5. Auteursrechtelijk werk 6. Muziekauteursrecht 7. Octrooi inschrijving 8. Uitleg van een octrooi 9. Onstoffelijkheid 10. Slaafse nabootsing.

 

1. Handelsnaamrecht

 

2. Merkinschrijving

 

3. Merkinbreuk

 

4. Modellenrecht 

 

5. Auteursrechtelijk werk

 

 6. Muziekauteursrecht

7. Octrooi inschrijving

 

 

 8. Uitleg van een octrooi

 

 

9. Onstoffelijkheid

 

10. Slaafse nabootsing

Deel via:

Over de AUTEUR

Redactie Juridisch Actueel

Artikelen van de redactie Juridisch Actueel kunnen afkomstig zijn van verschillende auteurs of bestaan uit ingezonden bijdragen.

Reageren is niet mogelijk.