Over ons

Juridische Actueel bevat een verzameling van blogs en andere content van juristen uit de praktijk, gericht op de zakelijke markt. Ontwikkelingen in begrijpelijke taal, ontdaan van jargon. Een site om juridische kennis te delen; met het doel om u te informeren. Informatief en helder in de basis; met verdieping waar nodig.

U vindt hier bijdragen van gespecialiseerde advocaten, andere juristen en professionals met een juridische achtergrond. Verdeeld in katernen en topics met juridische blogs, actualiteiten, wijzigingen in wetgeving, commentaren, maar ook met meer luchtige zaken als opinie en innovaties in de juridische markt. Sinds de lancering kent JuridischActueel enkele duizenden unieke bezoekers per maand en dat aantal groeit!

Alle onderdelen van de site zijn vrij toegankelijk. En dat moet ook zo blijven.

Achtergrond

JuridischActueel is eind januari 2015 gelanceerd. In de eerste plaats bedoeld om gespecialiseerde advocaten en andere juridische professionals om kennis te delen. Die wens kwam voort uit de gebruikers van onder meer LegalAlert; de toepassing die Infovester heeft ontwikkeld om gelijktijdig veel verschillende bronnen heel gericht te volgen en te filteren op relevante artikelen. Een toepassing primair gericht op volgers van juridische publicaties.

Die wens tot het delen van kennis impliceert vooral het vergroten van het bereik; beter gevonden worden. Veel  gebruikers hebben een eigen website, maar de content daarvan wordt om uiteenlopende redenen niet dan wel onvoldoende gevonden. Juist daarvoor willen we met JuridischActueel een alternatief bieden voor een blog of actualiteitenpagina op de eigen website. Die vergt immers continue aandacht en – laten we eerlijk zijn – de inspiratie of tijd daarvoor ontbreekt ons nog wel eens. Wij geloven vooral in elkaar versterken. Daarom bieden we met JurdischActueel een etalage in een drukke winkelstraat aan voor auteurs die behoefte hebben om hun kennis te delen.

Een wens die aansluit bij de veranderingen die wij zien in de wijze waarop vraag en aanbod van kennis samen komen. Manieren waarop advocaten, andere juristen en de beslissers in de zakelijke markt inzichten en ervaringen delen, alsmede nieuwe technieken en samenwerkingen ontstaan. Voor al die vormen van interactie bieden we met JuridischActueel een platform. En we bieden meer.

Publiceren

De wens om te publiceren is één, daadwerkelijk die stap maken vergt meer. Een betoog in juridische bewoordingen is nu eenmaal wat anders dan een leesbaar en vindbaar verhaal opstellen. Om een doelgroep te bereiken die niet per definitie beschikt over de juridische bagage zijn meer kwaliteiten nodig. Waar gewenst ondersteunt JuridischActueel auteurs met de beginselen van publiceren op het internet.

Profiel

Alle auteurs beschikken over een eigen profiel-pagina, met een koppeling naar eigen websites en sociale media. Voor de bijdragen van auteurs gelden richtlijnen. Een ieder die aan deze richtlijnen voldoet is welkom om bijdragen te leveren.

Meer weten?

We zijn graag tot toelichting bereid. Neem hiervoor contact op. U kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens.