Compliance: over ‘foute’ culturen (Imtech; Volkswagen)

0

Gisteren publiceerde columniste Annet Aris in het FD een mooi verhaal over rotte appels dat mij aan het denken zette. In de Imtech zaak is inmiddels vrij uitvoerig gepubliceerd dat er een cultuur heerste van ‘alleen goed nieuws’ mag worden verspreid. Slecht nieuws, tegenvallers, gemiste doelen: ze werden zelden of nooit getolereerd. Wij noemden dat vroeger ook wel ‘career impending communications’.

Vanaf het allereerste moment dat het Volkswagen schandaal de pers haalde en de verhalen over de zeer dominante, te ambitieuze CEO Martin Winterkorn de ronde deden, moest ik aan Imtech denken. Mijn vermoeden deelde ik ruimhartig: bij Volkswagen heerste zeer waarschijnlijk een cultuur waar het eerlijk melden van tegenvallende feiten in een zeer kostbaar dieselmotor-project (een mislukte ontwikkeling) onacceptabel was. Liever liegen en bedriegen dan jouw baan verliezen.

In culturen waar medewerkers WEL worden gestimuleerd om hun mond open te doen, waar compliance (‘verantwoord zakendoen’) WEL hoog in het vaandel staat, blijkt fraude 50% MINDER voor te komen dan bij andere organisaties. Annet Aris verwees naar ‘the obligation to dissent’ bij McKinsey. Muel Kaptein spreekt over ‘tjellen’: “het op een open, constructieve en prikkelende wijze aan de orde stellen en bespreken van …goed en kwaad, verantwoord en onverantwoord.” Daarbij spelen groepsdruk, angsten, rationalisaties en vage verantwoordelijkheden ook een zeer belangrijke rol. We hebben in veel bedrijven dus nog heel veel werk te doen, zo verwacht ik 🙂

Deel via:

Over de AUTEUR

Roland Notermans

Roland Notermans geeft pragmatische adviezen op het gebied van corporate compliance programma’s aan het (grotere) bedrijfsleven via zijn bedrijf NUX Compliance Consultancy. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van De Compliance Academie, waar maandelijks inspirerende cursussen worden gegeven voor praktijkmensen door praktijkmensen. Hij heeft al meer dan 15 jaren ervaring met corporate compliance programma’s, onder andere als Hoofd JZ en Compliance bij Philips Medical Systems.

Reageren is niet mogelijk.