Compliance: beoordeel medewerkers OOK op hun gedrag!

0

Afgelopen vrijdag schreef Pieter Couwenbergh een kort artikel in het FD: “Jongere CEO heeft minder ethisch besef dan topman boven de vijftig”. Het artikel beschrijft een onderzoek onder 950 CEO’s in België en Nederland. Opmerkelijke en schokkende uitslag vond ik: “…financiële criteria (blijken) nog altijd in meer dan 90% van de gevallen bepalend voor de bonus…”.

In de afgelopen maanden heb ik reeds het nodige geschreven over wortel en stok, duwtjes in de rug en de noodzaak om medewerkers in de jaarlijkse beoordelingsronde niet alleen aan te spreken op de doelen die zij hebben gehaald, maar OOK op de wijze WAAROP zij die haalden.

Waarom?

Wellicht is het tegenovergestelde duidelijk. Stel dat een organisatie veel aandacht besteedt aan normen en kernwaarden, aan integer, verantwoord zakendoen. Medewerkers worden getrained. Dilemma discussies gefaciliteerd. Je mond opendoen gestimuleerd. Represailles scherp veroordeeld. Meldingen professioneel onderzocht en opgevolgd. Statistieken eerlijk en transparant gecommuniceerd. En zo voort.

In de jaarlijkse beoordeling wordt echter met geen woord gerept over gedrag; over de vraag HOE deze medewerker zijn doelen heeft bereikt. Er wordt alleen gekeken naar hoeveel doelen zijn gehaald.

Het jaar erop volgend herhaalt dit ritueel zich: de medewerker wordt op WAT beoordeeld (en afgerekend) maar de HOE vraag komt niet of amper aan de orde.

Wat denkt zo’n medewerker dan? Mooie verhalen over compliance, maar blijkbaar niet belangrijk genoeg om een verschil te maken in de portemonnaie. Dus of ik met intimidatie en discriminatie mijn doelen haal of conform de gedragscode: financiëel maakt het blijkbaar niet uit.

Mijn analyse: CONGRUENTIE is nodig (klik HIER om de rest van dit artikel te lezen).

Deel via:

Over de AUTEUR

Roland Notermans

Roland Notermans geeft pragmatische adviezen op het gebied van corporate compliance programma’s aan het (grotere) bedrijfsleven via zijn bedrijf NUX Compliance Consultancy. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van De Compliance Academie, waar maandelijks inspirerende cursussen worden gegeven voor praktijkmensen door praktijkmensen. Hij heeft al meer dan 15 jaren ervaring met corporate compliance programma’s, onder andere als Hoofd JZ en Compliance bij Philips Medical Systems.

Reageren is niet mogelijk.