Aanvragen Europese octrooien op een record

0

Uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het Europees Octrooibureau (EPO) blijkt dat voor het vijfde jaar op rij een opgaande lijn zit in de aanvragen van patenten. Van de Europese bedrijven voert Philips de lijst aan van ondernemingen met de meeste octrooiaanvragen in 2014.

In totaal bedroeg het aantal aanvragen in 2104, 274.174. Dit is een stijging van 3,1 % ten opzicht van 2013 (266.000). In 2014 zijn in totaal 64.600 aanvragen door EPO gehonoreerd. 1)jaarverslag EPO aanvragen

Onder de lidstaten van het Europees Octrooi Verdrag (EOV) laten Nederland, Frankrijk en het Vereniging Koninkrijk een aanmerkelijke stijging zien. Van de Europese landen blijven Duitsland en Zweden stabiel in het aantal aanvragen, terwijl het aantal aanvragen uit Finland, Zwitserland en Spanje juist daalt. Wereldwijd laat zien dat het aantal aanvragen uit China en de VS is toegenomen en Japan terugloopt.

In de top 10 van de aanvragen bij het EPO staan maar liefst 5 Europese bedrijven, drie komen uit Azie en twee uit de VS. De eerste plaats wordt wederom ingevuld door het Koreanse Samsung met 2514 aanvragen, gevolgd door Philips (met 2317 aanvragen) en Siemens (2133). Het gros van deze ondernemingen zijn techbedrijven.

In de videopresentatie alle cijfers op een rij.

 

Voetnoten   [ + ]

1. jaarverslag EPO aanvragen
Deel via:

Over de AUTEUR

Redactie Juridisch Actueel

Artikelen van de redactie Juridisch Actueel kunnen afkomstig zijn van verschillende auteurs of bestaan uit ingezonden bijdragen.

Reageren is niet mogelijk.